Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Eigen risico voor zorg

Eigen risico voor zorg

U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruik maakt van zorg uit het basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen OF wanneer u uw eigen risico opgehoogd heeft dan kunnen uw eigen kosten op lopen tot de hoogte van uw eigen risico.

Reguliere huisartsenzorg valt niet onder het eigen risico. Dus uw telefoontje met de praktijk, uw bezoek aan de praktijk of het bezoek thuis van de huisarts wordt altijd vergoed.
Wanneer wel kosten van eigen risico? Als de huisarts extra onderzoek aanvraagt, zoals een bloedonderzoek, kweek, onderzoek van huidplekje of röntgenfoto, gaat dit af van uw eigen risico.
Helaas weten wij niet ‘wat welk onderzoek precies kost’: Dat komt omdat de prijzen zijn gebaseerd op contracten met het ziekenhuis en de zorgverzekeraars. Meer uitleg en informatie vindt u op de website van Isala. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren wat een bepaald onderzoek kost.

Ook een bezoek aan de specialist in het ziekenhuis, ziekenhuiszorg, psychologische zorg, paramedisch zorg (fysiotherapie, logopedie, etc) valt niet onder de basiszorg, deze kosten gaan af van het eigen risico.  Ook medicijnen vallen onder uw eigen risico. Verder zijn er ook steeds meer medicijnen (bijvoorbeeld de maagmiddelen) en ook bloedonderzoeken (bepaalde vitamines) die helemaal niet meer vergoed worden. Bij sommige middelen wordt een eigen bijdrage verlangt.

Meer informatie leest u op:
www.ikregelmijnzorggoed.nl
www.zorgwijzer.nl/faq/eigen-risico