Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Nieuwsbrief juli 2021

Geplaatst op: 14 juli 2021

Nieuwe medewerker
Praktijkondersteuner GGZ
Per 1 mei is Anne-Marie Logtenberg als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg bij ons in de praktijk gestart. Anne-Marie is aanwezig op woensdag en donderdag.
Anne-Marie is de opvolgsters van Gea Hiemstra. Gea heeft een nieuwe baan gevonden als psycholoog bij een ggz instelling.

Vakanties en bijzondere dagen 2021
Zomervakantie
De praktijk is tijdens de zomervakantie niet meer gesloten.

Van maandag 2 augustus t/m vrijdag 6 augustus zijn wij in de middag uitsluitend alleen voor spoedgevallen te bereiken.

Heel enkel komt het voor dat wij op sommige andere middagen uitsluitend alleen voor spoedgevallen te bereiken zijn.  Dit hoort u dan op het tekstbandje van de telefoon.

Praktijkdag 30 september
Op donderdag 30 september zal de praktijk de gehele dag gesloten zijn i.v.m. onze jaarlijkse praktijkdag. Voor spoedgevallen deze dag kunt u terecht bij praktijk Dok Zuid, telefoon: 038-4662966.

Vaccinatiebewijs
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

!! Let op !! Geeft de CoronaCheck geen vaccinatiebewijs te kunnen genereren? Zit er 2 weken tussen de (registratie van) de 2e vaccinatie en nu? Pas na 2 weken geeft CoronaCheck een bewijs van volledige vaccinatie af.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden?
Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een e-mail naar info@zuyderhart.nl , geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.
Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Huisartsenpost echt alléén voor spoed

Telefonische bereikbaarheid

Sinds de coronacrisis ervaren wij een toename van telefoon vooral op maandag en vrijdagmiddag zijn de piekmomenten in de praktijk.

Om de telefoondrukte te verspreiden kunt u ons helpen door ons een mail te sturen, als het gaat om niet medische vragen, annuleren van afspraken of administratie vragen.

Via het patiëntportaal MGN (mijn gezondheid.net) kunt u, uw herhaalrecepten bestellen of een medische vraag stellen.
Raadpleeg voordat u ons belt https://www.thuisarts.nl/ hier vindt u veel informatie.

Toestemming gevraagd om uw Isala dossier in te kijken
U heeft bij Isala een patiëntendossier met uw medische gegevens. Voor uw zorgverleners buiten Isala is het belangrijk dat ze in uw medische gegevens kunnen kijken. Ze kunnen u dan beter behandelen. Uw huisarts is zo’n zorgverlener.

Vindt u het goed dat uw zorgverleners buiten Isala uw medische gegevens in uw dossier kunnen bekijken?
Geef uw toestemming.

U leest hier meer over https://www.isala.nl/nieuws/geef-uw-huisarts-toestemming-om-in-uw-dossier-te-kijken/ en geef online uw toestemming.

Medische gegevens online bekijken

Bij onze huisartsenpraktijk kunt u uw eigen medische gegevens gedeeltelijk zelf online bekijken.
U ziet dan bijvoorbeeld:

  • de adviezen van de huisarts
  • de uitslag van onderzoeken
  • de lijst met uw medicijnen

De huisarts schrijft uw medische gegevens in uw medisch dossier. U kunt deze gegevens vanaf nu zelf zien op uw telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt in het patiëntportaal.


Hoe komt u online bij uw medische gegevens?

Om uw medische gegevens online te bekijken logt u veilig met uw Digi-D in op het patiëntportaal. Velen van u maken al gebruik van het patiëntportaal voor de aanvraag van e-Consult, medicatie aanvraag en de webagenda. 
Maakt u nog geen gebruik van het online patiëntportaal dan dient u eenmalig het aanmeldformulier in te vullen. Deze kunt u vinden op onze website: 
https://zuyderhart.nl/e-consult/

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.


Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Voor meer informatie kunt u vinden op onze website: https://zuyderhart.nl/patientportaal/

Heeft u vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief dan horen wij dit graag.