Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Onderzoeken

Urineonderzoek

Brengen urine, hoe laat en wat dan? 
Wij willen graag de ochtendurine nakijken voor het beste resultaat. De urine kunt u brengen van 8.00 uur tot 10.00 uur. Heeft u de urine opgevangen en kunt u het niet direct brengen, zet u het dan even in de koelkast.
U kunt ’s middags tussen 13.30 uur en 16.00 uur bellen voor de uitslag van het urineonderzoek.

Het opvangen van uw urine:

  1. Maak de geslachtsdelen schoon, gebruik hiervoor alleen water en een zacht doekje, wrijf niet te hard.
    Vrouwen: maak de schaamlippen schoon van buiten naar binnen, van voor naar achter. Houd de schaamlippen opzij bij het plassen. Mannen: trek de voorhuid omhoog, maak de eikel schoon, houd de voorhuid omhoog bij het plassen
  2. Plas een beetje urine uit in het toilet
  3. Plas hierna een deel in het potje
  4. Plas het laatste deel weer uit in het toilet
  5. Sluit het potje meteen af, schrijf naam en geboortedatum op het etiket en bewaar in koelkast (maximaal 2 uur na afname).

Wij vragen u om plastic urinepotjes te gebruiken. Deze urinepotjes zijn goed te sluiten en daardoor lekvrij. De potjes zijn bij ons op de praktijk te verkrijgen. Ook zijn ze te koop bij de apotheek. Wij krijgen liever geen glazen potten, potten zonder deksel, omwikkeld met zilverfolie, plastic zakjes en plakband enz. Op het potje graag vermelding van uw naam en geboortedatum.

Wilt u het onderstaande formulier invullen en met de urine inleveren?

Urineonderzoek

Bloedafname

Een afspraak kunt u maken via https://www.isala.nl/mijnisala of via telefoonnummer: 088-6242377.

Voor bloedafname kunt u terecht bij:
Diagnosepunt dr. Spanjaardweg 29 www.diagnosepunt.nl
maandag t/m vrijdag van 7.30 – 16.30 uur
Het bezoeken van deze prikpost kan alleen op afspraak. Deze kunt u maken via MijnIsala.

SIO Thorbeckelaan: Dinsdag en vrijdag van 8.00 tot 10.15 uur
Het bezoeken van deze prikpost kan alleen op afspraak. Deze kunt u maken via MijnIsala.

voor overige prikposten kijkt u op: www.isala.nl/prikposten

Uitslagen opvragen

Voor het opvragen van uw uitslagen kunt u elke werkdag bellen tussen 10.30 uur en 16.00 uur.
– Bloeduitslag na 3 werkdagen
– Bloeduitslag i.v.m infectieserologie na 5 werkdagen
– Röntgen en echo onderzoek na 3 werkdagen
– Urinekweek, ontlastingkweek, vaginaalkweek, SOA-onderzoek na 5 werkdagen
– Uitstrijkje en opsturen materiaal na kleine ingreep na 10-14 dagen.

Geen bericht is goed bericht?

NEE. Bedenk dat een uitslag zoek kan raken bij verzending. Neem altijd contact met ons op over de uitslag van uw onderzoek.

Eigen risico voor zorg

U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruik maakt van zorg uit het basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen OF wanneer u uw eigen risico opgehoogd heeft dan kunnen uw eigen kosten op lopen tot de hoogte van uw eigen risico.

Reguliere huisartsenzorg valt niet onder het eigen risico. Dus uw telefoontje met de praktijk, uw bezoek aan de praktijk of het bezoek thuis van de huisarts wordt altijd vergoed.
Wanneer wel kosten van eigen risico? Als de huisarts extra onderzoek aanvraagt, zoals een bloedonderzoek, kweek, onderzoek van huidplekje of röntgenfoto, gaat dit af van uw eigen risico.
Helaas weten wij niet ‘wat welk onderzoek precies kost’: Dat komt omdat de prijzen zijn gebaseerd op contracten met het ziekenhuis en de zorgverzekeraars. Meer uitleg en informatie vindt u op de website van Isala. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren wat een bepaald onderzoek kost.

Ook een bezoek aan de specialist in het ziekenhuis, ziekenhuiszorg, psychologische zorg, paramedisch zorg (fysiotherapie, logopedie, etc) valt niet onder de basiszorg, deze kosten gaan af van het eigen risico.  Ook medicijnen vallen onder uw eigen risico. Verder zijn er ook steeds meer medicijnen (bijvoorbeeld de maagmiddelen) en ook bloedonderzoeken (bepaalde vitamines) die helemaal niet meer vergoed worden. Bij sommige middelen wordt een eigen bijdrage verlangt.

Meer informatie leest u op:
www.ikregelmijnzorggoed.nl
www.zorgwijzer.nl/faq/eigen-risico