Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Nieuwsbrief februari 2024

Geplaatst op: 20 februari 2024

Medewerkers in opleiding
Op donderdag en vrijdag is in onze praktijk Rhodé werkzaam als stagiaire doktersassistente. Zij werkt onder begeleiding van de andere doktersassistentes.

Van 4 maart tot 29 maart is in onze praktijk dhr. van den Berge als coassistent werkzaam. Hij is student geneeskunde en zal zoveel als mogelijk betrokken zijn bij de diverse aspecten van het huisartsenvak. U kunt hem dus ‘overal’ tegenkomen. Ook zal hij onder supervisie van de huisarts zelfstandig met u contact kunnen hebben.
Mocht u bezwaar hebben tegen zijn aanwezigheid, wilt u dit dan aangeven?

Uw dossier inzichtelijk voor huisartsenpost Zwolle
Per 1 maart 2024 wordt uw dossier automatisch inzichtelijk op de huisartsenpost Zwolle.

Dit wil zeggen dat als u ’s avonds of in het weekend naar de huisartsenpost gaat, kunnen de waarnemende medewerkers die betrokken zijn bij uw bezoek, uw actuele medische gegevens inzien. Na uw bezoek ontvangen wij als huisartsenpraktijk daarvan een waarneembericht. Zo weten wij precies met welke klachten u op de huisartsenpost bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.

Geeft u geen toestemming voor het delen van uw medische gegevens met de huisartsenpost Zwolle, wilt u dit dan bij ons aangeven?

Afspraak maken
We merken steeds vaker dat er later op de dag gebeld wordt voor het maken van een afspraak. We willen u vragen om tussen 8.00 en 10.00 uur te bellen voor het maken van een afspraak.
Als u een afspraak maakt, zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Zij is opgeleid om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klacht.

Ook kunt u via de webagenda zelf een afspraak inplannen in de agenda’s van onze huisartsen en assistente.

Niet verschenen op afspraak
Het is voor ons erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd een afspraak afzeggen als u niet kunt komen zorgt ervoor dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Daardoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.

Wanneer het niet lukt om op een afspraak te komen, meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt direct een nieuwe afspraak maken.

Heeft u last van bepaalde klachten, maar weet u niet of u naar de dokter moet?
Het gebruik van de volgende websites kan u helpen: Thuisarts of Moet ik naar de dokter

Spoed avond-nacht-weekend-feestdagen:
Heeft u buiten kantoortijden met spoed een huisarts nodig bel dan de huisartsenspoedpost Zwolle 0900 333 6 333 (€0,10 per minuut plus de gebruikelijke belkosten).
– Houd de postcode en BSN van degene voor wie u belt bij de hand.
– De huisartsenpost is alleen voor spoedeisende hulp, die niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is.
– U kunt alleen bij de huisartsenspoedpost terecht na telefonisch contact. De triagist (speciaal opgeleide professional) bepaalt de mate van spoed en de vervolgactie. Dat kan een medisch advies zijn waarmee u verder kunt of een afspraak op de huisartsenspoedpost.
– Op de huisartsenspoedpost werken alle huisartsen uit de regio samen.

Heeft u vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief dan horen wij dit graag.